Riasztórendszerek

Riasztorendszerek

A riasztóközpontok az üzlet és lakásriasztó rendszer lelke. Ide futnak be az érzékelők jelzései, ide kapcsolódik a kezelőegység és a sziréna is.
A diszpécserközpont értesül a biztonságtechnikai eseményről. A berendezés akkumulátorral rendelkezik, így a betörő által kikapcsolt elektromos hálózat esetén is jelez.


Kamera rendszerek

Kamerarendszerek

A vagyonvédelmi rendszerek egyik csoportjának tekinthető a biztonsági kamerarendszerek, más néven videó megfigyelő rendszerek.
A képek zárt úton jutnak el a monitorig és a képrögzítőig, melyen az élő- és rögzített képeket csak az arra feljogosított személyek nézhetik meg.
Közterületeket, telephelyünket, irodánkat, otthonunkat, kamerák felszerelésével akkor is megfigyelés alatt tarthatjuk, ha nem tartózkodunk a helyszínen, vagy nem akarunk élő erős védelmet alkalmazni.
A rendszer önállóan képes ellátni a feladatát, rögzíti a felvételeket. A kamera rendszert akár a riasztó rendszerünkkel is kombinálni tudjuk. Például: ha egy kamera képen mozgás történik, akkor az egy riasztást küld a riasztó rendszerre, ez riasztást generálva jelzést küld a távfelügyeleti diszpécser szolgálatunknak, vagy akár a tulajdonos felé.