Biztonságtechnikai rendszerek

Biztonsagtechnikai Rendszerek

Sokéves szakmai tapasztalatunkra támaszkodva vállaljuk komplex vagyonvédelmi-, beépített tűzjelző-, és videó- megfigyelőrendszerek, beléptető-, munkaidő nyilvántartó rendszerek tervezésétől kezdve a telepítésen át az átadás utáni karbantartásig felmerülő összes tevékenységet. Az általunk telepített rendszerek rugalmasan igazodnak a megrendelő igényeihez. Csak bevizsgált berendezést telepítünk, a Magyar Biztosítók Szövetségének ajánlásai, és az erre vonatkozó szabványok előírásai szerint.


 

Riasztóközpontok

A riasztóközpontok az üzlet és lakásriasztó rendszer lelke. Ide futnak be az érzékelők jelzései, ide kapcsolódik a kezelőegység és a sziréna is.
A diszpécserközpont értesül a biztonságtechnikai eseményről. A berendezés akkumulátorral rendelkezik, így a betörő által kikapcsolt elektromos hálózat esetén is jelez.

Szirénák

Az esetleges biztonságtechnikai eseményeket nemcsak a távfelügyeleti központnak kell jelezni, hiszen akár a helyszíni riasztás jelzés is meghiúsíthatja az elkövetést.

Infra-radar

A mozgás érzékelése mellet valódi fizikai mozgást is érzékel, és a kettő együttes megléte esetén jelez. Vagyis garázsokban, csarnokokban, ahol légmozgás van, alkalmazható az eszköz.

Passzív infra érzékelők

Az egyik legelterjedtebb érzékelő fajta a jelenleg használtak közül. Működési elve, hogy a nyugalomban lévő környezet "hő képéhez" képest a belépő ember vagy élőlény "hő képe" mindig más. Ennek a hő képnek a megváltozását érzékeli a passzív infra.

Üvegtörés-érzékelők

A lakás védelmét fokozza, ha az ablakokon elhelyezett nyitásérzékelőket kiegészítik speciális üvegtörés-érzékelőkkel. Ha éjszaka illetéktelen behatoló támad ránk, és az ablak betörésével próbálkozna, az érzékelő azonnal jelez.
A mai korszerű eszközök már digitális elven működnek, amelyek a részletes hangfeldolgozásnak köszönhetően alig produkálnak téves riasztásokat.

Nyitásérzékelő

Egy rendkívül egyszerű, de annál megbízhatóbb eszközről van szó. Két mágneses részből áll. Egyiket a nyílászárók fix részére helyezik, a másikat pedig a mozgó részre. Amikor a nyílászáró kinyílik, a nyitásérzékelő két része egymástól eltávolodik, és a riasztás bekövetkezik.